Следвайте Гласове в След целодневно обсъждане хърватският парламент не прие решението

...
Следвайте Гласове в След целодневно обсъждане хърватският парламент не прие решението
Коментари Харесай

Хърватският парламент не прие решението за обучение на украински войници

Следвайте " Гласове " в 
След целодневно разискване хърватският парламент не одобри решението на държавното управление за образование на украински бойци, заяви хърватската национална телевизия ХРТ. За присъединяване на Хърватия в задачата на Европейски Съюз за образование на украински бойци - EU Military Assistance Mission in support of Ukraine (EUMAM), през днешния ден хърватският парламент събра единствено 97 от нужните 101 гласа.

Хърватският президент Зоран Миланович, който е и главнокомандващ на въоръжените сили на Хърватия, отхвърли да даде единодушието си за присъединяване на Хърватия в EUMAM, тъй като съгласно него задачата не е съобразена с хърватската конституция и европейските контракти. Правителството на Андрей Пленкович предложи в задачата да вземат участие 80 членове на въоръжените сили на Република Хърватия и до 100 членове на украинските сили да могат да влязат в Хърватия.
Пленкович разяснява през вчерашния ден, че отговорността за решението дали страната да взе участие в образованието на украински бойци не зависи от ръководещото болшинство, а от опозицията, а резултатът не е съревнование за превъзходство сред премиера и президента на страната.
В началото на съвещанието през днешния ден Пленкович прикани опозицията да одобри решението за присъединяване на Хърватия в EUMAM като избор сред Украйна и режима на Путин, а не като миг за изложение на позицията на депутатите по отношение на държавното управление.

„ Няма да има второ гласоподаване, тъй като наличието на тази задача не излиза от рамките, които са планувани за останалите страни в Европейски Съюз, нито от това, което генералният щаб на въоръжените сили на Република Хърватия, познавайки опита на Хърватия и качествата на нашата армия, предложи като експертиза, с цел да взе участие “, сподели Пленкович при започване на съвещанието през днешния ден.
 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
16 Дек 20228016 Дек 20224116 Дек 202282916 Дек 2022208716 Дек 202245816 Дек 20221621КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202238416 Дек 202240008 Дек 202293624 Sep 20223430
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР